Meikkaaminen videolle ei ole läpihuutojuttu

Videolle meikkaaminen on eri juttu kuin meikkaisit vaikkapa illalliselle tai juhliin. Kamera on armoton, joten kannattaa ottaa nämä vinkit vastaan, joita on kerätty alan ammattilaisilta, jotka ovat viihtyneet joko kameran edessä tai takana. 

Hyviä neuvoja meikkiin ei ole koskaan liikaa, joten tässäpä siis hyvät neuvot videolle meikkaamiseen. Ja tämä kaikki ilmaiseksi! Lue lisää alta ja opi uusia juttuja.

Valmistelua alkuun

Valmistele ihosi aluksi levittämällä kosteusvoidetta, jos sitä tarvii. Sen jälkeen tulee pohjamaali. Oljyttömät pohjamaalit ovat hyviä, koska ne auttavat ihon näyttämään sileältä sekä meikin kestämään kauemmin. Monilla ihmisillä on laajentuneet ihohuokoset ja hyvä pohja vähentää niiden näkyvyyttä kamerassa. 

Jos tiedät ihollesi sopivan meikkivoiteen, pysyttele siinä. Sen voi laittaa kasvoilla kostealla sienellä tai laadukkaalla meikkisiveltimellä.  Nykyään on jopa HD-laadulle luokiteltuja meikkivoiteita ja sellaisen hankkiminen kannattaa, jos olet paljon esiintymässä videolla.  

Jos taas olet taitava meikkauskäsistäsi, voit kokeilla suihkutettavaa meikkivoidetta. Sitä levitetään ohut kerros ihon päälle ja se näyttää luonnolliselta myös kameran edessä. Puuteripohjaiset meikkivoiteet asettuvat kasvon juonteisiin ja tekevät pahimmillaan sinusta vanhemman näköisen kuin olet. Myös ihohuokosilla ne näkyvät herkemmin. 

Tämän jälkeen (jos tarvetta on) voit laittaa esimerkiksi persikansävyistä korjausvoidetta ja päälle peitevoidetta. Häivytä hyvin voiteet niin että niiden “alkamiskohtaa” ei erota. Nekin voivat asettua hienoihin juonteisiin. joten älä laita liikaa yhteen kohtaan. Valitse itsellesi sävy, joka ei ole liian vaalea ihoasi ajatellen. Levitä pälle hyvin ohut kerros puuteria pienellä siveltimellä.

Kamera ei pidä kiillosta, etkä sinäkään kun näet sellaista videolla

Kiillon välttäminen kameran edessä on ollut tarpeen jo vuosikymmeniä. Jotta kiiltoa ei tule, käytä käytännössä väritöntä puuteria. Hyvät puuterit imevät öljyä kasvoilta, koska ne näyttvät luonnollisemmalta. Levitä puuteria isolla puuterisiveltimellä tarpeen mukaan.  

Joka tapauksessa on järkevää käyttää hillittyä perusmeikkiä, mutta tässäkin tapauksessa on hyvä kiinnittää huomio silmiin tai suuhun. Huomiota ei tarvitse kiinnittää liikaa molempiin.   Mattaiset luomivärit toimivat parhaiten kameran edessä ja videolla. Parhaita ovat ennen kaikkea maanläheiset sävyt, kuten beige ja ruskea. 

Tekoripset voivat todella avata silmiäsi. Niitä on siis hyvä käyttää, mutta varoituksen sanana, etteivät ne ole helpoimmat käyttää. Valitse pituus, joka ei näytä siltä, että menisit överiksi ripsien kanssa. 

Jos taas et ole tekoripsien ylin ystävä, toimi seuraavasti. Kihartele ensin ripsesi kihartimella. Tämän jälkeen voit levittää ripsien pohjamaalia. Odota minimissään puoli minuuttia jonka jälkeen voit levittää mustaa ripsaria ripsien tyvikohtaan ja sitten alaripsiin. Tämän jälkeen on hyvä laittaa toinen kerros ripsaria, jotta voit pidentää ripsiäsi – tämä tapahtuu vetämällä harjaa ripsien tyvestä kärkeen. Tämä toimenpide avaa silmiäsi ja saa omat ripsesi näyttämään täyteläisiltä ilman, että ne ikävästi paakkuuntuvat.

Väriä kasvoille, ettet näytä kalmankalpealta

Poskipunan lisääminen on ainoastaan hyvä asia, sillä jos olet videolla, jossa on kunnollinen studiovalaistus, voi olla niin että näytät todella kalpealta kameran edessä – varsinkin jos sinulla on vaalea iho. Poskipuna auttaa tähän kummasti! 

Tummemmatkin ihot näyttävät videolla elävämmiltä, kun niillä on hieman poskipunaa. Kannattaa kuitenkin muistaa välttää  kimaltelevia sävyjä. Pieni hohto vielä menettelee, mutta monet suosittelevat videomeikkiin persikkaisia tai vaaleanpunaisia mattapintaisia sävyjä.  

Nyrkkisääntönä videomeikkauksessa kannattaa muistaa, että matta on parempi kuin hohto – aina. Korostusvärejä voit puolestaan levittää säästeliäästi poskipäille ja nenänpäähän, jos haluat, että huomio kiinnittyy niihin. Korostusväreillä kuitenkin vahvistetaan sitä, mihin sitä laitetaan.