Audiolaitteet lainalla uusiksi

laina heti audiolaitteet

Nyt on aivan hyvä aika miettiä oman äänijärjestelmän parantamista eli upgreidaamista. Jos kotonasi on pitkään palvellut stereopari (eli kaksi kaiutinta), voi kotiteatterijärjestelmä voi olla erityisen viisas hankinta sinulle, jos arvostat elokuvien ääniä parhaalla mahdollisella laadulla.

Viihdehuoneen rakentaminen tai uudistaminen edellyttää huolellista taloudellista valmistelua, aivan kuten mikä tahansa muukin remonttihomma. Tämä menettelyvaihe on tullut entistä tärkeämmäksi ihmisille, jotka haluavat remontin toteutuvan ja etenevän, erityisesti aikana, jolloin rahankäyttöhalukkuus saattaa olla vähäisempää. Kun olet saanut tehtyä kustannusarvion ja tiedät tarkan rahamäärän, jonka tarvitset hankkeeseen, sinun kannattaa alkaa miettiä mahdollisia rahoituslähteitä.

Käteinen paras vaihtoehto

Jos haluat minimoida velkaantumisen, kustannustehokkain vaihtoehto rahoittaa hankkeesi lähitulevaisuudessa on käyttää käteistä rahaa. Vaikka sinulla ei ehkä olekaan kaikkea tarvitsemaasi rahaa, ellet ole suunnitellut hanketta pitkään, osan kustannuksista maksaminen etukäteen voi auttaa sinua välttämään korkoja myöhemmin ja hallitsemaan velkaasi.

On kuitenkin ratkaisevan tärkeää pohtia rahan käytön seurauksia ennen kuin ryhdyt tähän kurssille. Jos huomaat, että käteisellä maksaminen huonontaisi taloudellista tilannettasi tai tyhjentäisi muita tilejäsi, kuten hätä- tai eläkesäästöjäsi, sinun kannattaa ehkä tutkia ensin muita rahoitusvaihtoehtoja.

Useat pankit, luottokorttiyhtiöt ja verkon lainanantajat tarjoavat kodin kunnostuslainoja, jotka ovat vakuudettomia henkilökohtaisia lainoja, jotka voidaan hankkia ilman vakuuksia. Niistä on mahdollista saada laina heti tilille. Nämä lainat voidaan maksaa takaisin kiinteällä korolla säännöllisin väliajoin kolmesta viiteen vuotta.

Muun muassa luottohistoriasi ja velkaantumisasteesi määräävät sinulle myönnettävän kokonaissumman, joka on todennäköisesti alle 50 000 euroa. Jos lainanantajat vaativat perusteellisen selityksen kotiteatterihankkeestasi, he ymmärtävät paremmin ainutlaatuiset vaatimuksesi ja nopeuttavat hyväksymismenettelyä. Lainat kannattaa aina kilpailuttaa siihen tarkoitetuilla verkkosivuilla. Niistä Swiftbanker – www.swiftbanker.fi – on varmasti yksi parhaista.

Mihin kaikki tämä raha sitten menee?

Kalliit audiolaitteet on valmistettu paremmista komponenteista. Niissä on yleensä paremmat virtalähteet, paremmat kaiutinohjaimet ja paremmat mekanismit. Osat ovat luotettavampia, paremmin tiivistettyjä ja kestävät siksi pidempään. Ne myös toimivat paremmin ja tekevät äänentoistosta entistä tarkempaa. Kaikki tämä johtaa parempaan kuuntelukokemukseen. 

Huippuluokan äänentoiston tavoitteena on tuottaa paras mahdollinen ääni. Lyhyesti sanottuna kyse on siitä, mikä on parasta sinulle. Aivan kuten laitteiden, jotka kestävät sinua pitkään, on tärkeää, että ne sopivat elämäntyyliisi. Siksi on tärkeää löytää juuri sinulle sopivat kuulokkeet. Tyyliisi ja mieltymyksiisi sopivat kuulokkeet voivat parantaa kuuntelemaasi musiikkia.

Mitä parempia materiaaleja käytetään ja mitä enemmän huomiota kiinnitetään rakentamiseen, sitä kauemmin laitteesi kestää. Kannattaa maksaa ylimääräistä rahaa, jos haluaa tuotteen, joka kestää säännöllistä käyttöä.

Kotiteatterissa pohdittavia asioita

Ennen kuin hankit audiolaitteita kotiteatteriisi, kannattaa jättää hetki seuraaville kysymyksille. 

Onko huoneessa matto vai ei? Tämä vaikuttaa siihen, miten ääni, erityisesti basso, leviää kuuntelutilaan. Koska kovat lattiamateriaalit heijastavat enemmän, ne voivat aiheuttaa epätoivottuja kaikuja ja epätasaisia bassotaajuuksia. Matolla päällystetyt lattiat vaimentavat ei-toivottuja ääniartefakteja paremmin.

Millaiset seinät kotiteatterihuoneessa on? Vaikka kipsilevy heijastaa vähemmän kuin puupanelointi, se voi kuitenkin aiheuttaa epätoivottua tärinää. Saatat joutua käyttämään akustokäsittelyjä tärinän hallitsemiseksi.

Säilytätkö kotiteatterijärjestelmän osia kaapissa tai kaapissa? Se, minne ja miten sijoitat osat, riippuu siitä, miltä haluat tilan näyttävän. Huoneen akustiikasta ja yleisimmin käytetyistä surround-ääniformaateista riippuen katto- tai seinäkaiuttimet voivat olla järkevämpiä juuri sinun tilaasi. 

Ja kun puhutaan kotiteatterista, kuuluvat siihen myös valkokankaat, projektorit ja muut, joita ei ole vielä tässä vaiheessa laskettu lainkaan mukaan. Mutta se onkin sitten oma projektinsa kotiteatterista hullaantuneille!